Home
Tegels
Staltegels
Stenen
Opsluitband
Rooster
Kleuren
Home Toepassingen Veiligheid Contact


De hieronder genoemde toepassingen zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden welke denkbaar zijn met het gebruik van rubber tegels. Heeft u een situatie waarvan u niet weet of deze geschikt is voor het gebruik van rubber tegels, neem contact met ons op.


Kinderspeelplaats

Rubber tegels zijn en blijven natuurlijk het meest toegepast op kinderspeelplaatsen. Van een rommelige kinderspeelplaats wordt snel een veilige en fraai ogende speeltuin gemaakt, door de oude valdempende bodems (vaak zand of houtsnippers) te vervangen voor rubber tegels. Door rubber tegels te gebruiken van voldoende dikte wordt de kans op ernstige verwondingen bij een val van een speeltoestel aanzienlijk verkleind.Op het dakterras

Van een plat dak kan eenvoudig een riant dakterras gemaakt worden, door het te betegelen met rubber tegels. Een tegel van 6 cm dik is weer- en windbestendig. Door het geringe gewicht is de rubber tegel ideaal te gebruiken op bijna elke dakconstructie. De tegels zijn voorzien van een noppenstructuur aan de onderzijde, waardoor het water snel haar weg naar de afvoer vinden.


Doordat rubber tegels gewicht en een eventuele puntbelasting goed verdelen is de kans op beschadiging van de bestaande dakbedekking nagenoeg uitgesloten. Deze tegels kunnen ook worden gebruikt om een looppad over een plat dak te maken naar bijvoorbeeld schoorsteen of installaties of als bedekking voor een balkon.In de paardensport

In stallen en paardenboxen kunnen paarden snel worden beveiligd tegen invloeden van buitenaf. Door de zijwanden van de stallen te bekleden met rubber wordt het paard beschermd tegen schuurplekken van de onregelmatigheden op de wanden.


Door de vloeren te bekleden staat het paard op een dempende ondergrond waardoor er minder snel kans is op letsel aan de gewrichten. Ook is het mogelijk om de paardentrailer te bekleden met rubber, waardoor de kans op letsel tijdens het transport verminderd.